To Rustne Herrer

Hvis helsa holder - The Show

Sted: Edderkoppen Scene, OSLO

Tid: Torsdag 14.09.17 kl. 19:00

To Rustne Herrer: Hvis helsa holder - The Show, Ole Paus og Jonas Fjeld i storform.


Det er over 20 år siden Ole Paus og Jonas Fjeld platedebuterte som duo med To Rustne Herrer. Mye har skjedd siden 1996. Blant annet har vi fått mobiltelefoner, Internett og strømming av musikk. Men det hindrer ikke to av Norges ubestridte musikalske storheter fra å tørke støv av gamle sanger og gitarer.

Hver for seg har de To Rustne Herrer bak seg eventyrlige karriére og har sunget seg inn i den norske folkesjela. Og begge har de fått bekreftet sin posisjon som landets største låtskrivere gjennom nytolkningene i «Hver gang vi møtes» på TV2.
Velkommen til en strålende aften med to rustne herrer som ønsker å røre, få deg til å le, gråte og klaske hendene sammen i ren begeistring - hvis helsa holder.

Please reload

Jul i Blåfjell

Teaterforestilling for hele familien

Arrangementstidspunkt/konsertstart : 17:30
Dørene åpner : 16:30
Varighet: Ca 105 minutter

Servering :
Kiosk

Fri aldersgrense

Tilrettelagt bevegelseshemmede.

Teatersalen, Brummundal, mandag, 09.12.2019 kl. 17:30

Pippi feirer jul

Knallsuksessen fra Chat Noir i Oslo kommer til Stavanger!

Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusemynte Efraimsdatter Langstrømpe, eller ganske enkelt Pippi, er i full gang med juleforberedelsene. Men skal hun feire julen alene? Fru Prysselius vil ha Pippi på barnehjemmet i julen. Men Pippi vil ikke på noe barnehjem. Hun føler seg slett ikke ensom. Hun har jo både Herr Nilsson, apen sin, og Lille Gubben, hesten, og sannelig har det ikke flyttet inn en ny liten venn i veggen hennes. Dessuten kommer det sikkert noen på besøk. Blom og Dunder-Karlsson vil nok prøve å stjele litt julepenger og det er alltid morsomt å leke med politikonstablene Kling og Klang. Tommy og Annika må jo feire julen hjemme, men de vil gjerne være sammen med Pippi også. Kanskje de har en plan? En ting er sikkert: Det skjer både morsomme, spennende og litt rare ting når Pippi feirer jul.

Regi: Bjørn Sæter
Scenografi: Per Olav Austdahl
Kostymer: Marianne Forsberg
Musikalsk arr: Arve Furset/Marius Podolski
Produsent: Victoria Productions AS

Varighet: ca. 1 time, ingen pause.
Arrangør: Alive Produksjoner

Stavanger konserthus, lørdag 30.11.2019, kl. 12:00 og 17:30

Svartnissen - Kommer til Bergen

Svartnissen er på veg til Bergen og truer med å avlyse hele julen. Det blir ingen gaver og alle barn må spise fiskepudding med bein på julaften. Kan de tre nissene Mr. Caboom, Tobbi Nissemann og Håkki Rocketroll klare å redde den??

Bli med når byens beste komikere, Tormod Løvold, Eirik Del Barco Soleglad og Kristian Jåtten skaper Bergens nye juletradisjon med sine morsomme og musikalske ablegøyer!

Svartnissen - Kommer til Bergen er en leken og fartsfylt forestilling for hele familien!

Anbefalt aldersgrense: 4 år
På grunn av lydnivå er det ikke tillatt å ta med seg barn under 3 år på forestilling hos oss.

Dørene åpner kl 12.00
Showstart kl 13.00

Rullestol: tlf 55216150
Ingen rabatt for ledsager

Ole Bull Scene, Bergen, søndag 24.11.2019, kl. 13:00

Blåtoner-En julekonsert med Ole Børud, Maria Solheim & Lewi Bergrud

Førjulstidens mest stemningsfulle gavepakke er på vei, og vi tripper etter å overrekke deg den! Ole Børud, Maria Solheim og Lewi Bergrud er alle låtskrivere, musikere og artister som har stått på scenen siden barne- og ungdomsårene. De har alle gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt, som soloartister, låtskrivere og medmusikanter. De som ikke kjente til den folkekjære artisten Ole Børud tidligere, fikk endelig ta del i hans utpregede musikalitet gjennom Sjernekamp 2018 på NRK TV. Maria Solheim ble for alvor kjent da hun utga låta «Lady of my life» som tenåring, og har per dags dato seks soloalbum og en mengde sideprosjekter på diskografien. Lewi Bergrud har gjort seg bemerket som en fremragende vokalist, bassist, gitarist, pianist og humorist, og er dessuten en yndet medspiller for blant annet Kurt Nilsen, Inger Lise Rypdal og søskenbandet Narum. Med fantastiske kritikker og store mengder applaus har Blåtoner blitt en deilig, musikalsk juletradisjon som årets artister nå vil føre videre. Ole, Maria og Lewi har alle et nært forhold til kirkerommet som musikalsk arena og har for lengst funnet tonen. Nå gleder de seg over å få dele sine tolkninger av tradisjonelle julesanger, men også egne låter – i juleturneen Blåtoner. Vi anbefaler deg på det sterkeste å legge gorojernet på hylla for en stakket stund. Vi anbefaler deg å la freden senke seg og julestemningen sige inn. Det er like før vi klipper over gavebåndet og lirker av papiret så du kan få et glimt av herligheta! Velkommen til Blåtoner Dørene åpnes: 30 minutter før konsertstart Varighet ca 90 min. uten pause.

Bragernes kirke, Drammen, tirsdag 03.12.2019, kl. 18:00

Atle Pettersen - Hjem te' jul

Kom i julestemning med kjente og kjære julelåter fremført av Atle Pettersen med kor.

 

Les mer om Atle Pettersen på Facebook og lytt på Spotify.

Ingen aldersgrense

Ingen rabatt for ledsager

Dørene åpnes ca. 30 min. før konsert

Varighet ca. 70 minutter

Mandag, 02.12.2019 kl. 18:00, Østre Porsgrunn kirke, Porsgrunn

Helene Bøksle – julekonsert «Det hev ei rose sprunge»

Helene Bøksle – julekonsert «Det hev ei rose sprunge» I år markerer Helene 10-års jubileum for sin juleturné, og publikum kan vente seg en helt unik førjulskonsert – skreddersydd med nytt materiale! Helene har etablert seg som en av landets desidert største juleartister - og hennes julekonserter treffer noe helt spesielt hos de fremmøtte. Anmeldelser av julekonserten til Helene: “En av landets vakreste sangstjerner”(6) Drammens Tidende “En gyllen halvannen time”(6) Fædrelandsvennen “Nesten overjordisk” Trønderavisa “Helt magisk” Sarpsborg Arbeiderblad "En fortryllende førjulspakke" Telemarksavisa Helene trekker hvert år flere tusen publikummere til sine julekonserter – og turnéen har fått navnet «Det hev ei rose sprunge» - basert på Helenes kritikerroste juleplate. Helene har med seg sine eminente musikere; Sindre Hotvedt (piano), Markus Lillehaug Johnsen (gitar) og Jonas Kilmork Vemøy (perkusjon/trompet). Helene vil på utvalgte steder også ha med seg barnekor på scenen – og sammen vil de skape en helt magisk konsertopplevelse. God fornøyelse! For mer info: www.heleneboksle.no, hennes facebookside eller @heleneboksle på Instagram Varighet 80 minutter uten pause. Dørene åpnes ca. kl 17.30 - Hovedartist kl.18:00. Ledsager gratis uten billett, med gyldig ledsagerbevis.

Søndag 01.12.2019 kl. 18:00, Lillehammer kirke

Putti Plutti Pott

Julefortellingen om Putti Plutti Pott er en av Norges mest populære førjulsfortellinger, og vi er stolte av å presentere den her i Bergens storstue Grieghallen. Du vil igjen få møte Petter, Caroline og Onkel Per, sammen med alle de andre som utgjør dette stemningsfulle stykket, skrevet av Per Asplin.

Det blir ingen skikkelig julestemning uten sangene og historien om den lille nisseguttens reise med Julenissens trylleskjegg! Historien begynte som bok, og den ble snart spilt inn både på plate og som tv-serie. I 1987 ble historien skrevet om og utvidet til den musikkdramatiske versjonen vi viser i Grieghallen hvert år.

Dette er en klassiker som hører julen til, og en helaften for hele familien.


Varighet 1 time 50 minutter, inkl. 20 min. pause

Passer fra 3 år


Rullestol/ledsager: tlf. 55216150

Grieghallen, Griegsalen Bergen, lørdag 30.11.2019 kl. 15:00

Julekonsert - Sølvguttene & Solistene

Sølvguttene og Solistene presenterer «En klassisk julekonsert» med Sølvguttene og et utvalg av landets beste operasolister som garantert får frem julestemningen.
Solister i Oslo konserthus er Eli Kristin Hansveen, Yngve Søberg og Henrik Engelsviken


Konserten varer til ca. kl. 20:20 uten pause

Ingen aldersgrense.

For rullestolplass
kontakt billettluken på 23113111

Mandag 25.11.2019 kl. 19:00, Oslo Konserthus

Juleshow 2019

NYTT SHOW - NY SUKSESS: Kom i skikkelig julestemning på «JULESHOW 2019», med Øivind Blunck, Elisabeth «Bettan» Andreassen, Reidun Sæther og Trond Nagell-Dahl.

Fjorårets elleville juleshow-suksess er tilbake. Etter å ha solgt ut billettene over hele Norge, har Øivind Blunck, Elisabeth «Bettan» Andreassen, Reidun Sæther og Trond Nagell-Dahl et helt nytt juleshow klart og legger ut på ny juleturné. Alle som kjenner disse artistene vet hva som venter: Fire store stemmer, flott orkester og en sal fylt av herlig julestemning. En kveld med latter, glede, tårer og gåsehud!

Den fantastiske kvartetten har satt sammen en helt ny forestilling, med alle de gode ingrediensene, og det er bare å glede seg. I år kommer julens høydepunkt allerede FØR julekvelden.

fredag, 22.11.2019 kl. 19:00, Grieghallen, Griegsalen, Bergen

Julekonsert - Kor è Mor

Kor è Mor inviterer til en stemningsfull julekonsert. På repetoaret står både tradisjonsrik, norsk julesang og amerikanske julesanger. Vi er stolte over å by på mange flotte solister fra egne rekker. Pianist er Harald Helland

 

Arrangementstidspunkt/konsertstart : 19:00 Dørene åpner : 18:30

 

Varighet: ca 90 minutter

Fredag 22.11.2019 kl. 19:00, Udland kirke, Haugesund

Førjulskonsert med Sølvguttene

Førjulskonsert med Sølvguttene, arrangert av Lions-klubbene på Bryn og Nordstrand. Overskuddet går til Lions' humanitære arbeid lokalt, nasjonalt og internasjonalt

 

Arrangementstidspunkt/konsertstart : 19:00 Dørene åpner : 18:30 Varighet: 90 minutter inkl. pause

Torsdag 21.11.2019 kl. 19:00, Nordstarand kirke, Oslo

Stille natt hellige natt 2019

Artistene: Tor Endresen, Maria Haukaas Mittet, Rune Larsen, Lisa Børud, Ingrid Berg Mehus

 

Musikere: Tove Kragset, Bernt Rune Stray

 

Innslipp 30 min. før konserten.

Torsdag, 21.11.2019 kl. 18:00, Grønnåsen kirke, Tromsø

Kate Gulbrandsen Julekonsert

For første gang reiser Kate Gulbrandsen ut med en drøm hun har hatt lenge. En drøm om å dele sin juleglede med det norske folk. Vi kjenner henne best som den blide jenta i den blå jakken som seiret med låten ”Mitt liv” i Melodi Grand Prix 1987. Etter seieren har hun kontinuerlig jobbet med musikk, og det har resultert i flere personlige og fengende låter samt deltakelse i Stjernekamp 2016. Med seg har hun et knippe erfarne musikere som lager en stemningsfull og rørende ramme rundt historiene Kate har å by på.

 

Ensemble: Tomasz Jaworski – Gitar/Kor Ole Morten Heien – Bass/Kontrabass/Kor Øyvind Kristoffer Sæther – Gitar/Vokal Ola Nordli Johansen – Perkusjon/Piano/Kor Hege Dragerengen – Vokal/Perkusjon

 

Ønsker du å fylle hjertet med julefred og oppleve den varme gleden og energien Kate kan fylle et rom med, ønsker vi deg hjertelig velkommen til en unik julekonsert!

 

Dørene åpnes: KL 18:30 - Konsertstart: 19:00 Varighet: ca 75 minutter uten pause

 

Ledsager = Gratis uten billett, må vise gyldig ledsagerbevis

17.11.2019 kl. 19:00, Sande kirke, Sande i Vestfold

Larzan - Artenes konge og Brorzan

Det er ingen hvem som helst som slenger innom Sommerteatret i år. Han som kommer til å spenne humorstrikken i sommer er ingen ringere enn Larzan – artenes konge – og hans Brorzan. Historien er løst basert på den litt mer kjente navnebroren som starter på T. Historien om navnebroren, som starter på T, var en suksess helt fra den første fortellingen som kom i 1912. Det er verdens mest leste bok, den har kommet i opplag etter opplag i land etter land. Ikke engang Bibelen kan måle seg mot historien om navnebroren som starter på T. Så dette året sikter vi med andre ord skyhøyt.

Rogaland teater fra 28.05 til 23.06.2019

Den hemmelige hagen

En kjær barneklassiker på en kjær scene

Har du noen gang gjort noe du ikke fikk lov til? Kanskje ble du så nysgjerrig at du ikke klarte å la være. Slik var det nok tiåringen Mary følte det da hun først fikk vite om den hemmelige hagen.

For foreldreløse Mary blir dette en magisk og fabulerende reise inn i det ukjente – en reise som forandrer henne for alltid. På samme måte som denne klassikeren har forandret generasjoner siden utgivelsen i 1911, og nå er turen kommet til deg!

Mary og vennene bestemmer seg for å gå på oppdagelsesferd i den avstengte hagen til den fjerne onkelen hennes. Den ulovlige vandringen avdekker noe av det viktigste for oss mennesker – kjærligheten. Barna sår, luker, vanner og steller rosene slik at hagen igjen får tilbake sin vakre glans. Men det skjer også mye merkelig her, og en mystisk hemmelig stemme kommer og går. Hvem kan det være?

Trøndelag Teater ønsker å gi en vakker kunstopplevelse til et ungt publikum, med en historie også foreldregenerasjonen har et forhold til – en identitetsskapende fortelling om det å være i forandring og brytning. Vi tror at historien berører selv de mest hardkokte av oss, og at den gjør både godt og litt vondt på det rette stedet – i hjertet.

Vi er glade for å samarbeide med regissør Kjersti Haugen igjen. Denne gangen har hun med seg scenograf Katrin Bombe og musiker Magnus Børmark for å levendegjøre denne barneklassikeren.

Trøndelag teater i perioden 05.10 til 19.10

Karius og Baktus

Sjarmtrollene tilbake på Hovedscenen!

Nå er det klart for en ny omgang på Hovedscenen med klassikeren Karius og Baktus.

Med sjarm og iver hamrer de populære tanntrollene seg til rette i Jens sin tanngard. Ikke bare slurver gutten med tannpussen, men han inntar også store mengder loff med sirup på; det beste Karius og Baktus vet!  Men idyllen varer ikke evig. En dag besøker Jens tannlegen og Karius og Baktus må måle krefter med tannlegeboret.  Da mor minner Jens om tannpussen, er det at tanntrollene ytrer de sagnomsuste ordene: – Ikke gjør som mora di sier, Jens!

Karius og Baktus har beholdt sin popularitet i 70 år, og stadig fylles teatret av nye generasjoner barn som vil se de artige tanntrollene.

Oslo Nye Teater, lørdag, 15.06.2019 15:00

Draumefangaren

Fantasi og bevegelse i til vanns, til lands og i lufta med!
Bli med på en kunstvandring og opplev FRIKARs utsolgte publikumssuksess fra 2018, nå i ny versjon!

Vannet har i tusenvis av år slipt seg gjennom Åbjørajuvet. I fossene er det hvitt, i kulpene svart. Vi har laget ei hvit, snill løype og ei svart, utfordrende løype du kan velge mellom. Begge er 2,5 km lange. Du møter et 20-talls kunstneriske innslag av dans, performance, nysirkus, musikk, skulpturer og installasjonskunst. Til slutt møter du alle publikummere og utøvere til en 45 min lang danseforestilling ved en foss.

Co-produksjon med FRIKAR.

26.07.19 kl. 18:00

 

27.07.19 kl. 18:00

28.07.19 kl. 18:00

02.08.19 kl. 18:00

03.08.19 kl. 18:00

04.08.19 kl. 18:00

Teater innlandet, Åbjøra-juvet, Aurdal, Valdres, totalt 6 forestillinger fra 26.juli til 4.august (se oversikt under)

Admiral P konsert

Admiral P er født i Zambia, hvor han vokste opp de første 13 årene av sitt liv, nærmere bestemt i Lusaka, hovedstaden. Med norsk far og Zambisk mor har han hatt en unik oppvekst og livsreise. Først som hvit norsk-afrikaner i Zambia, for deretter å flytte til et helt ukjent Norge, hvor han så norsk ut, men slettes ikke var det. I tillegg, kort tid etter ankomsten til Norge, gikk hans far bort.

De første årene i Norge var preget av ungdomsopprør og tilpasningsproblemer, forståelig nok. Men musikken kom tidlig inn i livet til Admiralen, via morens reggaeplater ble han inspirert av musikksjangerens budskap om kjærlighet og samhold og fant etterhvert ut at dette var en mangelvare her til lands. Når han så møtte og ble kjent med Selecta Daniel «Lion» var saken grei.  De to startet Norges ledende reggae sound system Jah Ark Manifest i 1999, og siden har de spredd reggaemusikk i Norge

Admiral P har et sjeldent talent som har satt sitt unike preg på en sjanger som både er sterkt voksende og som har rukket å bli en del av den norske populærkulturen. Etter et solid knippe med hits: “Spinnvill”, “Snakke Litt”, “Kallenavn” og “Engel” ( over 60 millioner Spotify spins) har han for lengst etablert seg som en av Norges største solo-artister.

I 2015, vant han og Nico D Spellemannprisen for årets hit “Engel”. Med en egen teft for å lage catchy, moderne, men allikevel et tradisjonsfestet uttrykk har Admiral P jobbet seg opp og frem som artist på ikke bare den norske men også den skandinaviske reggaescenen. Når han i tillegg leverer ett forrykkende liveshow sammen med det velrennomerte 9 mannsbandet The Global Citizen Band, så er det enkelt og forstå at han også er blitt en av de mest ettertraktede artistene på det norske livemarkedet.

Drammen, Union Scene, fredag 16. august kl. 20:00t mer info om dette elementet..

Jungelboken

Mowgli er en tøff og uredd gutt, men det lurer farer overalt! Tigeren Shera Kahn har fått ferten av menneskeblod og er på jakt. Den sleipe slangen Kaa forsøker å hypnotisere Mowgli med vakker sang. Og hva er det den smågærne apekongen og flokken hans pønsker på? Jammen godt at panteren Baghera og den bekymringsløse bjørnen Baloo passer på!

Det har vært laget et utall filmer og teateroppsetninger av Jungelboken, aller mest kjent er den klassiske Disney-versjonen. Når Teater Innlandet og Riksteatret nå forener krefter, har vi valgt oss en norsk musikalversjon skrevet av ringrevene Wayne McKnight og Arne Lindtner Næss, med populære Svein Gundersen som komponist.

Dette er en versjon som flere ganger har vært oppført med stor suksess ved andre teatre, og mange av sangene er blitt kjente slagere. Nå er turen kommet til et publikum over hele landet, i en splitter ny oppsetning signert show-mannen Arvid Ones. Bli med inn i jungelen og se en sprudlende familiemusikal med humor, fart, spenning og fengende musikk!

På scenen
Lars Halvor Andreassen, Anne Bolette Stang Eng, Julia Küster, Sebastian Skytterud Myers, Thomas Jørstad Pettersen og Ida Holten Worsøe.

Team
Regissør: Arvid Ones. Scenograf: Kristin Bengtson. Kostymedesigner: Christina Lovery. Lysdesigner: Kåre Nordseth. Musikalsk ansvarlig: Ket Iren Lødemel. Koreograf: Therese Slob. Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Forestillingslengde: 2 timer (inkludert pause).

22.09 kl. 17:00

Sjokoladebesøk på Freia

Omvisning på Freias opplevelsessenter Freialand! NB: Omvisningen er kun på norsk / guiding is only in Norwegian Omvisningen varer i to timer og omfatter følgende: • FreiaLand - vi følger Freias og kakaoens historie. • Støperiet - vi støper vår egen melkesjokolade og dekorerer emballasjen. • Freiasalen - med tolv flotte Munchmalerier. • Vi går inn i fabrikkbygget og ser deler av sjokoladeproduksjonen. Det er som regel ikke produksjon i helger og i ferier. Smaksprøver vil bli delt ut underveis i omvisningen. Uforutsette hendelser kan medføre at deler av standard-besøket utgår eller endres. NB: Nedre aldersgrense 10 år Deler av våre bygninger er dessverre ikke tilrettelagt rullestolbrukere. Barn under 13 år må ha følge med en voksen.

Søndag, 16.06 2019 kl. 11:30

Bragelørdag: Langt, Langt Borte

«Langt, langt borte» bygger på Theodor Kittelsens mest kjente motiv, Nøkken, men også forskjellige skogstroll og andre vesener får være med i denne musikalske forestillingen. Vandreren Kristine Haugland og Spilleren Joseph Angyal har en magisk verden gjemt i sekken sin, og et instrument som ingen har sett før!

Anbefales for barn fra 3 år og oppover.

Drammen, Union Scene. Lørdag 27. april kl. 12:00

Apa & Rockemysteriet

Kilden Kultur presenterer: Apa & Rockemysteriet

Apa og de andre vennene gjør seg klare til konsert i byen. Han er superklar for å opptre med den nye gitaren sin, men hva skjer når den plutselig forsvinner?
Vi får følge Apa i en spennende og litt klønete etterforskning. Hva kommer Jumpi til å velge som sin opptreden, blir det trylling eller sjonglering?
Og hvem vet, kanskje får vi være med på å slukke en helt «ekte» brann?

Varighet 70 minutter uten pause. 

Kilden teater og konserthus, lørdag 25.mai kl. 15:30

Albert Åberg gir seg aldri

Denne forestillingen er basert på det beste av Albert Åberg-bøkene. Små og store kan på ny – eller for aller første gang – få et møte med en helt vanlig dag i Albert Åbergs innholdsrike liv. Dramatisert av av Stein Kiran etter Gunilla Bergströms bøker.

Oslo Nye, Trikkestallen. Lørdag, 11. mai kl. 12:30

Prinsessen på erten

H. C. Andersen er etter manges oppfatning verdens største eventyrforteller, og ”Prinsessen på erten ” er et av hans aller mest populære eventyr. – Denne forestillingen hadde premiere i 2005, og var ment som en hyldest til dikteren i anledning 200-års-jubileet for hans fødsel. …..

Teaterforestillingen: Dersom vi leser eventyret nøye, oppdager vi at historien har en slags skurk. Nemlig dronningen som gjør alt hun kan for å hindre at prinsen gifter seg. Dronningens herskesyke blir enda tydeligere i forestillingen enn i eventyret, fordi vi har laget en rammefortelling. Her møter vi dukketeaterspilleren Adam Abel von Contrafei som reiser fra sted til sted for å fremføre … Ja, nettopp; PRINSESSEN PÅ ERTEN! Det dukketeaterspilleren imidlertid ikke vet når teaterforestillingen hans begynner, er at dronningen har stjålet kongens krone, og dermed skaffet seg retten til å bestemme over alt og alle. Også dukketeaterspilleren. Og nå tvinger hun dukketeaterspilleren til å bygge et berg av madrasser og dyner, samt plassere en prinsesse på toppen av det hele. – Skrekk og gru! – Heldigvis greier Von Contrafei, med publikums hjelp å rive kronen av dronningens hode. Og dermed får kongen tilbake kronen sin, og prinsen får lov til å gifte seg med prinsessen. – Hipp hurra! – Og på nytt er det dukketeaterspiller som bestemer hva som skal skje i teateret. Med mindre det samme skjer neste gang også? …

Ås kulturhus, lørdag 27. april kl. 13:00

Riksteatret: Bukkene Bruse lager rumpebrann

Bukkene Bruse vender tilbake og setter fyr på rumpa til trollet!

Bukkene Bruse lurer på hva de skal gjøre i ferien. De to minste vil helst til utlandet, men den største synes det blir altfor dyrt. Han vil heller på setra som de brukte å gjøre før. «Æsj,» sier de to minste. «Det treige fjellet.» Den største bukken lokker med trollet og vafler på setra, og til slutt drar de av gårde. Men hvor er det blitt av trollet?

En av Riksteatrets største suksesser de seneste årene er Bukkene Bruse på Badeland – basert på Bjørn F. Rørvik og Gro Moursunds enormt populære barnebok. Nå kommer oppfølgeren, basert på andre bok i serien, Bukkene Bruse vender tilbake.

Tripp, trapp! Tripp, trapp! Dette blir en forestilling som alle kan se. Og alle – kanskje bortsett fra trollet – har god grunn til å glede seg!

Forestillingen passer for barn fra 3 år.

Bodø, Store Sal, Amfi, 7. mai kl. 16:30 + Bølgen kulturhus, Larvik. Fredag 12. april, Storsalen

Blanda Smågodt

Blanda Smågodt er et foreldredrevet barneteater som ble startet i 1994. Gruppen består av rundt 35 engasjerte, unge skuespillere i alderen 8 til 16 år. Annet hvert år setter vi opp en større forestilling i Askim Kulturhus og i april 2019 er det Alice i Drømmeland som står for tur.

Alice i Drømmeland er en historie om den lille jenta Alice som våkner opp i en verden der alt er annerledes. På jakt etter sin indre styrke møter hun blant annet de kjente karakterene Hattemakeren, Den hvite kanin, og den smilende katten.

Originalmanuset er skrevet av Lewis Carroll. Det Blanda Smågodt skal vise oss er dramatisert av Anett Roselin Svardal og Marit Torhaug Jensen.

Et barneteater fullt av sang, dans, musikk og kaos. Men mest av alt er dette en spennende og morsom forestilling for hele familien.

Forestillingsdager:
Torsdag 25. april kl. 18.00
Fredag 26. april kl. 18.00
Lørdag 27. april – ingen forestilling
Søndag 28. april kl. 13.00 og 17. 00

Askim kulturhus, torsdag 25 april kl. 18:00

Øisteins blyant

Øisteins Blyant med Tusj og TSO

På Lørdagsbarn denne lørdagen møter du tegneren Øistein sammen med vakker og levende musikk. Telemark Symfoniorkester og deres dirigent Jon Terje Svendsen sitter på scenen og Øistein stiller med tegneutstyr. Dette blir spennende!

Øistein Kristiansen er en populær, internasjonal tegner og TV-personlighet som har lært millioner av barn og voksne å tegne gjennom sine TV-programmer, bøker, filmer og apper. 

Øistein kommer fra Norge, men har bodd mange år i Singapore og jobbet mange forskjellige steder i Asia. Hans populære TV-programmer vises blant annet i Russland, Argentina, Midtøsten, India og Kina. Øisteins mål er å få alle til å tegne og bli mer dynamiske og kreative tenkere gjennom å bruke fantasien.

Sted: Ibsenhuset, Skien, Lørdag 30. mars 2019 kl. 14.00

Skilpadder hele veien ned

Kilden Teater presenterer: Skilpadder hele veien ned

Av: Kim Atle Hansen
Regi: Endre Sannes Hadland
Med: Johannes Blåsternes og Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen

Vi befinner oss i et rom. På en planet som heter Jorden. I et solsystem. I en galakse. I universet. Befinner vi oss på ryggen til en gigantisk skilpadde? Står den oppå enda en skilpadde, som igjen befinner seg på toppen av nok en skilpadde? Er det skilpadder hele veien ned? Det ville i tilfelle krevd uendelig mye energi. Da ville det ikke vært plass til noe annet i verdensrommet? Eller?

I Kilden lover vi deg sannheten. Selv om vi muligens har kommet til et punkt hvor religion er mer rasjonelt enn vitenskap. Vitenskapen vil alltid ligge foran det vi kan forholde oss hverdagslig til. Men iSkilpadder hele veien ned skal vi sammen utforske samtlige eksistensielle spørsmål, selv om vi kommer til å høre ut som noen eksentriske tullinger når vi snakker om det. Velkommen til en teatral fest om kvantemekanikk, religion og en hel del ting som du aldri ville forestilt deg. Men – til den uendelige, brummete lyden av kosmos skal vi i det minste samles. For å finne svaret på alt …

 

Varighet: 1 time.

Sted: Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand, lørdag 26.01.2019 kl. 19:00

Peter Pan

Peter Pan. Wendy og de to brødrene hennes blir en natt vekket av Peter Pan og feen hans Tingeling. De følger med dem til Aldriland, hvor de får muligheten til å aldri bli voksne.

Tenk, å leve et liv som barn for alltid, der man leke og ha det gøy, uten noen bekymringer eller ansvar. Å kunne fly og sloss mot pirater blant indianere, feer og foreldreløse barn! Vil de savne foreldrene sine og den virkelige verden? Eller vil den grusomme Kaptein Krok fange dem og mate dem til krokodillene? Bli med på denne utrolige reisen og opplev selv hvordan det går…

Sted: Ullensaker kulturhus, Lørdag, 16.mars, kl. 18:00

Andungen

Andungen ser annerledes ut enn søsknene sine og dyrene på gården vil ikke være sammen med henne. Andungen ønsker seg en venn og møter den snille Reven som ikke bryr seg om hvordan man ser ut. Det er det som er inni som betyr noe.

Basert på H. C. Andersens eventyr om «Den stygge Andungen». Passer fra 3 år.

Sted: Kløfta Bibliotek, Lørdag, 09.februar, kl. 14:00

Karius og Baktus

"Du må huske og pusse tennene dine, Jens"

De rampete tanntrollene Karius og Baktus er tilbake på tokt i denne klassikeren. Passer for alle fra 2 år og oppover.

Sted: Drammens Teater, Søndag 10. mars kl. 13:00

Disney on Ice

Underholdning for både gutter og jenter, voksne og barn. Herlige historier som skaper gode varige minner og varme følelser hos all generasjoner! Opplev en fortryllende verden full av eventyr når familieshowet på is med The Wonderful World of Disney On Ice!
Bli med Mikke, Minni, Donald og Langbein på en reise med fargerike tilbakeblikk og feiring av gode minner sammen med familien.

Dory er tilbake sammen med Nemo og Marlin fra Disney Pixars Oppdrag Dory. Ta et dypt dykk ned under havoverflaten sammen med favorittfiskene dine på en oppdagelsesferd der de lærer seg betydningen av å være en familie.

Reis til vinterkledde Arendell sammen med søstrene Anna og Elsa og den morsomme Olaf fra Disneys Frost hvor de lærer at den største magien er ekte kjærlighet.

Ingenting er utenom rekkevidde for Rapunsel når vennene hennes lyser opp veien for henne.

Snehvit og de syv dvergene lærer oss at vi kan klare ALT med hjelp fra våre venner.

Buzz og Woody får deg til å hoppe opp i stolen av fryd. Simba, Timon og Pumba vandrer over savannen. Sjasmin, Aladdin og Genie viser at vennskap gjør deg modig. Mange av de andre Disney-prinsessene dukker også opp på isen.

Familieshowet Disney On Ice er blitt en tradisjon for mange og er et flott julegavetips som både barn og voksne har glede av.
* Showets varighet er ca 2 timer inkludert pause.
* Barn under 2 år kan sitte på fanget til en voksen og trenger ikke billett.
* Barnebillett gjelder til og med 15 år.
* Alle karakterene snakker norsk!
* Dørene åpner ca 45 min før forestilling

Oslo Spektrum, lørdag, 26.01.2019 10:30

Da solen forsvant

En leken, forunderlig og vakker fortelling for barn
Med musiker Eva Bjerga Haugen og forteller Marianne Stenerud.

Verden ble plutselig kald, mørk og trist. Menneskene gikk inn i husene sine og dyrene gjemte seg dypt inne i skogen. Ingen var å se i gatene, ingen latter hørtes, ingen barn var ute og lekte. Verden var ikke den samme som før. Solen hadde forsvunnet.

Men, en liten kylling tar på seg det store oppdraget for å redde verden. Med sine venner legger han ut på en farefull ferd for å få solen opp på himmelen igjen. På en magisk sky reiser de opp til verdensrommet. Der får de dra på kaffebesøk hos selveste månen og danse med stjernene. Tilslutt kommer de til det skinnende solslottet, men der er alt mørkt og trist. Solen har det ikke bra, den orker ikke står opp av sengen sin og nå må de gjøre alt de kan for å gjøre solen glad igjen.

Forestillingen tar utgangspunkt i og henter inspirasjon fra det slovakiske folkeeventyret «Da solen forsvant». Det er en forestilling som ved bruk av musikk, bevegelse og stor interaksjon med publikum, gjør det lett å ta del i, selv for de aller minste.

Forestillingen er utviklet med støtte fra kulturavdelingen i Stavanger kommune.

Passer for: barn mellom 2 og 6 år

Stavanger konserthus, søndag 13.01. 2019 kl. 12:00

De tre små griser

Hjertelig velkommen til et musikalsk eventyr om Grynt, Nuss og Nøff som skal ut i verden for å klare seg selv. Grynt er gymdronning, Nuss er miljøverner og Nøff er bokorm. De krangler og sloss som søsken flest og en dag er det ikke mer mat i trauet, så mamma må sende dem ut av barndommens grisebinge for å finne seg sjæl. Mamma vinker farvel og lover dem en superduper grisetrygg verden.


«Det fins dyrefabler om ku og hest. Men det er’kke de du husker best. Det er den om en to tre små griser som slåss. Det er oss!» Passer for barn fra 3 år.

Nøtterøy kulturhus, onsdag 13.02.2019 kl. 17:00

Disney on ice

Underholdning for både gutter og jenter, voksne og barn. Herlige historier som skaper gode varige minner og varme følelser hos all generasjoner! Opplev en fortryllende verden full av eventyr når familieshowet på is med The Wonderful World of Disney On Ice!

Bli med Mikke, Minni, Donald og Langbein på en reise med fargerike tilbakeblikk og feiring av gode minner sammen med familien.Dory er tilbake sammen med Nemo og Marlin fra Disney Pixars Oppdrag Dory. Ta et dypt dykk ned under havoverflaten sammen med favorittfiskene dine på en oppdagelsesferd der de lærer seg betydningen av å være en familie.

 

Reis til vinterkledde Arendell sammen med søstrene Anna og Elsa og den morsomme Olaf fra Disneys Frost hvor de lærer at den største magien er ekte kjærlighet.Ingenting er utenom rekkevidde for Rapunsel når vennene hennes lyser opp veien for henne.Snehvit og de syv dvergene lærer oss at vi kan klare ALT med hjelp fra våre venner.

 

Buzz og Woody får deg til å hoppe opp i stolen av fryd. Simba, Timon og Pumba vandrer over savannen. Sjasmin, Aladdin og Genie viser at vennskap gjør deg modig. Mange av de andre Disney-prinsessene dukker også opp på isen.Familieshowet

 

Disney On Ice er blitt en tradisjon for mange og er et flott julegavetips som både barn og voksne har glede av.

 

* Showets varighet er ca 2 timer inkludert pause.

* Barn under 2 år kan sitte på fanget til en voksen og trenger ikke billett.

* Barnebillett gjelder til og med 15 år.

* Alle karakterene snakker norsk!

* Dørene åpner ca 45 min før forestilling

DNB Arena, Stavanger, lørdag, 02.02.2019 14:30

Jul i Blåfjell

Jul i Blåfjell har gledet utallige barn og voksne gjennom mange år. Det er med stor glede Nøtterøy Kulturhus ønsker velkommen til et herlig gjensyn med Turte, Tvilling, Rødnissejenta og alle de andre i Blåfjell. Ja, kanskje Mamsen og Lillegutt også dukker opp….?

I år skjer det merkelige ting i Blåfjell; Den gamle kloke blånissen, Erke, har blitt veldig rar og det kommer pussige lyder fra kvisthulen…kan det være noen som gråter der inne….

Og hvem kaster søppel i Blåfjell?

Klarer de flinke Blånissene å løse problemene før det blir julenatt ?

Nøtterøy kulturhus, lørdag 15.12.2018 kl. 15:00

Desemberstemninger

Desemberstemninger feirer 10 årsjubileum og kan invitere til en glitrende julekonsert med det beste av alt julen kan frembringe. Det blir en god og lun julestemning og en flott høytidsstund når Ole Edvard Antonsen med band og gjester reiser på juleturne. Med seg har han gjestene Stine Hole Ulla (vinner av Norske Talenter 2012) og Knut Marius Djupvik (vinner av The Voice 2013). Årets utgave byr på egne favoritter, kjente julesanger og fine innslag fra gjesteartistene. Vi ønsker velkommen til det mange omtaler som den ultimate julekonserten!

Lambertseter kirke, Oslo, søndag, 16.12.2018 17:00

Julenatt

Velkommen til årets store julekonsert! Rita Eriksen, Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen gleder seg til å presentere den varme og og stemningsfulle konserten «Julenatt». Konsertens repertoar består i hovedsakav våre kjente og kjære julesanger, men også annen musikk som kan knyttes til høytiden får plass - alt fra populærmusikk til klassisk. Musikere på årets turné er Frøydis Grorud og Trond Lien, begge kjent fra NRKs Beat for beat, og gitaristen Dag Vagle

Rotnes kirke, Nittedal, søndag, 16.12.2018 17:00

Christmas with Nordic Tenors

Nordic Tenors gir deg en vakker og underholdende julekonsert som garantert vil sette deg i den gode julestemningen. Med sine unike stemmer, skaper de tre tenorene en førjulsstund utenom det vanlige. Sammen med sin eminente pianist Øystein Lund Olafsen, byr Nordic Tenors på en opplevelse fylt med varm humor og et julerepertoar bygget på høytid og tradisjon.

Varighet 85 min. uten pause.

Tid: lørdag, 15.12.2018 18:00 Sted: Egersund Arena, EGERSUND

Adam Douglas julekonsert

Adam Douglas inviterer til en storslått julekonsert med et amerikansk fokus. Det blir litt unorsk, samtidig som den gode varme julestemninga opprettholdes. Her vil tema være vinter og jul. Det blir noen klassiske julelåter, samtidig som man vil få nye versjoner av gamle hits og noen originallåter. Med seg på scenen har han et fantastisk band som vil sørge for å lage en magisk stemning.

Varighet 90 minutter uten pause.
Dørene åpnes ca. kl 19:00

Trefoldighetskirken, Arendal, onsdag, 12.12.2018 19:00

Julenatt

Velkommen til årets store julekonsert! Rita Eriksen, Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen gleder seg til å presentere den varme og og stemningsfulle konserten «Julenatt». Konsertens repertoar består i hovedsakav våre kjente og kjære julesanger, men også annen musikk som kan knyttes til høytiden får plass - alt fra populærmusikk til klassisk. Musikere på årets turné er Frøydis Grorud og Trond Lien, begge kjent fra NRKs Beat for beat, og gitaristen Dag Vagle

Skien kirke, onsdag, 12.12.2018 21:30

Julero med PUST

Julero med PUST: "Meditativt, stemningsfullt og evig beroligende." (VG)

PUST er noe unikt innen nordisk vokalmusikk, og de seks stemmene har sunget seg inn i nordmenns hjerter med sitt kritikerroste Julero-repertoar. Aftenposten beskrev Julero som "et julealbum for evigheten" og hadde den med på sin topp10-liste over tidenes julealbum de mener du bør ha i hylla di. PUST bør også oppleves live. Du husker dem kanskje som hovedgjester i NRKs Beat for Beat julespesial for noen år tilbake.

Velkommen til en flott og stemningsfull vokalkonsert som gir senkede skuldre i julestria!

Ledsager med gyldig ledsagerbevis gratis uten billett.
Dørene åpnes ca kl. 18:45.
Varighet ca 80 min. uten pause.

Tid: lørdag, 08.12.2018 19:30 Sted: St. Jakob kirke, BERGEN

Putti Plutti Pott

Putti Plutti Pott gir deg magisk julestemning i Grieghallen!

Julefortellingen om Putti Plutti Pott er en av Norges mest populære førjulsfortellinger, og vi er stolte av å presentere den her i Bergens storstue Grieghallen. Du vil igjen få møte Petter, Caroline og Onkel Per, sammen med alle de andre som utgjør dette stemningsfulle stykke, skrevet av Per Asplin.

Det blir ingen skikkelig julestemning uten sangene og historien om den lille nisseguttens reise med Julenissens trylleskjegg! Historien begynte som bok, og den ble snart spilt inn både på plate og som tv-serie. I 1987 ble historien skrevet om og utvidet til den musikkdramatiske versjonen vi viser i Grieghallen hvert år.

Dette er en klassiker som hører julen til, og en helaften for hele familien.
 

December 01, 2019 Tid: lørdag, 01.12.2018 12:00 Sted: Grieghallen, Griegsalen, BERGEN ​

Georgs magiske medisin

Passe rampete teater for hele familien. Også for bestemødre, hvis de tør! Georgs bestemor er ikke som andre søte og snille bestemødre. Hun er nifs og syter og klager og knurrer og bråker og blander seg opp i alt mulig. Georg vil gi henne en lærepenge. Så når hun skal få medisinen sin, lager han en boblende, frådende, magisk medisin, som garantert vil sende henne gjennom taket…

Når Riksteatret tar Roald Dahls Georgs magiske medisin til scenen, engasjerer de regissør og dramatiker Morten Joachim, som også satte opp Doktor Proktors prompepulver. Han lover en forestilling med mye musikk og magi, som involverer barna og tar ungers fantasi på alvor. Med Georgs magiske medisin skal han sette alt på hodet og slå seg løs på barnas vegne – helt og fullt i Roald Dahls ånd.

November 22, 2019 Tid: torsdag, 22.11.2018 18:00 Sted: Maihaugsalen, LILLEHAMMER

Felabaluba med Askeladden

Familieframsyninga «Felabaluba med Askeladden» er ei musikalsk vandring gjennom fleire av dei kjende og kjære norske folkeeventyra om brørne Per, Pål og Espen Askeladd.

Framsyninga passar for born frå ca. 3 år, og varar i ca. femti minuttar.


Medverkande
Ramona Sulen, skodespelar/vokal (Bergen)
Britt Elise Skram, fele/Askeladden (Molde)
Tone Hulbækmo, trøorgel/harpe (Tolga)
Elisabeth Vannebo, tuba (Bergen)
Manus: Ramona Sulen
Musikk: Elisabeth Vannebo
Regi: Leif Stinnebom
 

October 28, 2019 Tid: søndag, 28.10.2018 16:00 Sted: Oseana Os Kunst og Kultursenter, OS

Nøtteknekkeren

Jula står i fare og hvordan den skal reddes er ei skikkelig nøtt.
På lille julaften får Marie en uventet førjulsgave: En nøtteknekker. En kjedelig gave kanskje, men lite vet hun om hvilke eventyr hun og Nøtteknekkeren skal ut på.

 

November 09, 2019 Tid: fredag, 09.11.2018 18:00 Sted: Trøndelag Teater, Hovedscenen, TRONDHEIM

Meg og kameraten min

Mathallen Oslo blir 6 år og i den anledning inviteres det til fest for alle barn med "Meg og Kammeraten min". Meg og kammeraten min er Martin Hagfors (Meg) og Erik Johannessen (Kammeraten). Martin er kjent som en av landets mest respekterte låtskrivere, Erik som trombonist, arrangør og multiinstrumentalist fra blant andre Jaga Jazzist. Denne duoen er uimotståelig, der de kombinerer popteft, leken humor og reflektert alvor med sin musikalitet, inkluderende væremåte og avvæpnende sjarm. Det blir barnevognparkering i Pokalsalen og det selges pølser, boller og brus.

October 13, 2019 Tid: lørdag, 13.10.2018 13:00 Sted: Vulkan Arena, OSLO

Muskat og Gullhår dukketeater

Skuespiller Janne skal spille dukketeater for barna - historien om Gullhår og de tre bjørnene. Men musa Muskat dukker opp og sørger for at det overhode ikke går som planlagt.

September 22, 2019 Tid: lørdag, 22.09.2018 14:00 Sted: Kløfta Bibilotek, KLØFTA

Bare Egil og Aslags superpopulære barneshow

Røverstaden kjører under en ny runde med Bare Egil & Aslags Superpopulære Barneshow, presentert av Røverungene! Aslag Guttormsgaard og Egil Hegerberg har spilt sammen i over 20 år i band som Hurra Torpedo og Black Debbath. Aslag er også velkjent fra diverse roller i barne-TV-serier som Hønsemannen, Lesekorpset og Kometkameratene. Egil er kjent fra TV-programmer som Brille og Nytt på nytt og sitt eget Bare Egil Band, som har vist seg å ha stor gjennomslagskraft både blant barn og voksne. Sammen presenterer de et superpopulært barneshow i grenseland mellom konsert og teaterstykke. Passer best fra 6 år og oppover.

September 16, 2018 Tid: søndag, 16.09.2018 14:00 Sted: Klubben i Røverstaden, OSLO

Karius & Baktus

Med sjarm og iver hamrer Karius og Baktus seg til rette i Jens sin tanngard. Ikke bare slurver gutten med tannpussen, men han inntar også store mengder loff med sirup på; det beste Karius og Baktus vet!  Men idyllen varer ikke evig. En dag besøker Jens tannlegen og Karius og Baktus må måle krefter med tannlegeboret.  Da mor minner Jens om tannpussen, er det at tanntrollene ytrer de sagnomsuste ordene: – Ikke gjør som mora di sier, Jens!

Karius og Baktus ble skrevet på 1940-tallet, til fryd for mange og til skrekk og advarsel for de som slurvet med tannpussen. Fortellingen har beholdt sin popularitet i nærmere 70 år, og stadig fylles teatret av nye generasjoner barn som vil se de artige tanntrollene.

Sted: Oslo Nye Teater den 5.mai 2018.

Ronja Røverdatter

"Den natta Ronja ble født, gikk det et tordenbrøl over Mattisborgen. Det var et tordenvær så ille, at alle småkryp gjemte seg under busker og kratt. Lynet slo ned og laget en sprekk i Mattisborgen, som fikk navnet Helvetesgapet. 11 år etter møter Ronja en gutt på den andre siden av Helvetesgapet. Det er Birk Borkasson, sønnen til Mattis sin erkefiende. Kan de noen gang bli venner? Hva vil Røverhøvdingen Mattis si? "

Ronja og Birk lar publikum møte ekle grådverger, rare rumpenisser, bråkete røvere og skumle villvetter. Velkommen til en eventyrlig reise inn i røvernes rike. 

Rundt 50 skuespillere, musikere og dansere står på scenen denne kvelden. Forestillingen er et samarbeid mellom alle Sjiraffens kunst- og kulturgrupper for mennesker med og uten utviklingshemming. Aktørene er i alder 7-50 år, de fleste med lang fartstid på scenen. Forestillingen er åpen for barn og voksne i alle aldre.

Regi: Ragnhild Arntsen og Elise Hørgård Unsmo, med Ranveig Trælnes og Bjørn Tore Grøntvedt

Musikk under ledelse av: Jonas Holm Lien, Emely Waet og Anna Pernille Erlien Ruud, med Cicilie Andersen

Sted: Olavshallen , Trondheim den 20.juni 2018.

Dansefest 2018 - "Jenta fra havet"

Stavanger kulturskoles danseavdeling har lang tradisjon med å sette opp Dansefest.
På årets Dansefest blir vi kjent med «Vaiana».

Vaiana er ei jente som møter livet med mot og styrke. Hennes reise starter i landsbyen, men havet lokker henne ut på et dristig oppdrag. Denne reiselystne og modige jenta setter seil for å redde landsbyen sin. På veien møter hun utfordringer, men heldigvis får hun god hjelp på veien.

Danseelevene som deltar er fra 4 år til voksne og danser i ulike sjangere som bl.a. ballett, jazzdans, showjazz, hip-hop og moderne/samtidsdans. På hver av de fire forestillingene vil det være omkring 300 danseelever på scenen.

Arrangør: Stavanger kulturskole

Sted: Stavanger kulturhus den 10. juni 2018

"This is us" - Sharrons Dansestudio

Sharrons Dansestudio feirer i år 25 år. I denne forestillingen er tidligere elever hos Sharron invitert til å bidra. Blant dem Tini, Helene Bøksle, SGROW (Vilde Nupen) og Helene Wibrand. På scenen danser også elevene i streetmix, jazz, moderne, step, flamenco, latinske rytmer og musikal.

Sted: Kilden teater og konserthus, Kristiansand den 26.mai 2018.

Vi setter opp en plast isbane på Messafestivalen!

Vi setter opp et stort telt med 50m2 isbane i plast på årets Messafestival i Tønsberg. Vi låner ut gratis skøyter til alle som ønsker å ha det artig på skøytebanen!

Dersom dere ønsker gratis billetter til tivoliet, så kan dere ta kontakt med oss på post@aktivitetsgleder.no!

Tønsbergmessen eller Tønsbergmessa, lokalt bare kalt Messa, var en varemesse i Tønsberg i Vestfold. Den ble arrangert på messeområdet ved Frodeåsen, bydammene og Tønsberg stadion hvert år fra 1968 til 2013 i én uke omkring 17. mai. I tillegg til vareutstillinger i tre store idrettshaller og salgsboder i parkområdet utendørs, var det tivoli og sceneunderholdning med ulike artister i messeamfiet hver kveld.
Fra og med året 2014 endret man navn til MESSAFESTIVALEN, og da ønsket man å rette fokus mot barn og unge. Utstillere og artister er valgt med henblikk på denne kundegruppen.

Sted: Messafestivalen i Tønsberg den 4. - 13. mai 2018.

Shrek the musical

Kulturskolen, Tromsø kommune setter opp Broadwaymusikalen Shrek i Kulturhuset 20 April 2018. Musikalen hadde premiere på Broadway i 2008 og er basert på DreamWorks filmen Shrek fra 2001 og William Steigs bok ”Shrek” fra 1990. Musikken er skrevet av Jeanine Tesori og tekstene av David Lindsay-Abaire.

Bli med på reisen hvor helten Shrek og hans trofaste kompanjong Eselet skal utføre oppdraget om å redde den vakre Prinsesse Fiona fra tårnet som er voktet av en ildpustene drage. Gjennom møtet med den maktsyke Lord Farquaad, fortapte Eventyrfigurer og en pepperkake med temperament, blir dette en herlig miks av eventyr, humor, og kjærlighet som vil trollbinde både store og små.

Dette kan ikke bli annet enn ”Shrekkelig” morsomt!

På scenen møter vi denne fantastiske og talentfulle gjengen:
Amund Aandahl. Anne Helene Strand, Edvard Jakobsen, Eila Schau, Eilin Albrigtsen, Finn James, Henrik Spantell Valdermo, Jakob Lorentzen, Jenny Kristine Hansen, Karoline Olsen Stensland, Klara Marie Melsbøe Borud, Kristine Elisabeth Forsberg, Magnus Gjøvik, Maja Eline Dønnem, Othelie Jacobsen, Sofie Lauritzen, Sondre Sætaberget, Tuva Frydenlund og Vera Østbye Lysnes.

Kulturhuset i Tromsø, 20. april 2018

Vennebyen - Bestevenner med blålys

Sang, Dans og mye moro er stikkordene når Apa, Ted, Elfie, Jumpi og Tonje fra Vennebyen kommer på besøk! Det kommer til å svinge fra scenen med mange av de kjente sangene fra tv-serien!

I Bestevenner med Blålys vil du oppleve alle de populære figurene fra Vennebyen på nært hold. Apa - den ivrige politirekrutten, den snille Ted som drømmer om å kjøre ambulanse, brannrekrutten Elfie som slukker branner med snabelen, og selvsagt den klønete og nysgjerrige Jumpi som alltid sørger for at rekruttene våre har nok å gjøre. 
Dette showet har vært på veien i over 6 år, og er hittil sett av mer enn 50 000 publikummere over hele Norge. Her kan du oppleve sanger, dans, drama og mye moro. Håper vi ser deg i Bodø 15 april!

Bestevenner med Blålys passer best for barn mellom 2-6 år og deres foreldre/besteforeldre. Det blir mulighet for å møte karakterene etter forestillingen. 

15.april 2018, Konserthuset Stormen, Bodø

Folk og røvere i Kardemomme By

Kardemomme by er byen hvor alle er litt snillere og synger mer. Men røverne røver det de har lyst på og mange i Kardemomme by synes det snart får være nok. Det blir spennende å se hvordan den hyggelige politimester Bastian ordner opp, for røverne har tilogmed en løve! Bli med å se!

Varighet ca. 135 min m/pause
Kiosk.
Ikke tilrettelagt bevegelseshemmede.
Adkomst / kollektivtransport: Buss 21, trikk 13, tog/ båt.

14.april 2018, Egal Teater, Oslo

Folk og røvere i Kardemomme By

I Kardemomme by bor gamle Tobias, pølsemakeren, trikkefører Syversen og barberer Sørensen. Tommy og tante Sofie og vesle Kamomilla. Og politimester Bastian som aldri har lyst til å arrestere noen. Rett utenfor byen bor det tre røvere som heter Kasper, Jesper og Jonatan. De har også lyst til å være med.

Har du husket å vaske ørene dine? Da kan du trygt ta med deg barna på Riksteatrets oppsetning av Folk og røvere i Kardemomme by - en teaterforestilling full av energi, humor, dans og masse musikk. Du vil møte en frekk papegøye, en talende kamel og en løve som er glad i melkesjokolade. Bli med inn i Egners verden og opplev den magiske teaterstemningen på kulturhuset der du bor.  Røverne gleder seg til å hilse på barna som kommer på besøk.

Med Kim Haugen i registolen og et ensemble fylt av unge, nye talenter ønsker vi å innlemme en ny generasjon i vår felles kulturarv. Ja, vi elsker Thorbjørn Egner!

På scenen

Øyvind Boye Hansen Løvold, Mathias O’Wiidt Luppichini, Mikkel Niva, Mats Holm, Carina Furseth, Tor Ivar Hagen, Theodor Hellwig, Jan Huse, Siren Jørgensen, John Sigurd Kristensen, Morten Røhrt, Jonas Rønning, Jon Rørmark, Erik Aleksander Schjerven, Lars Helge Throndsen, Linda Tørklep og Olli Wermskog.

Team

Regissør: Kim Haugen. Kostymedesigner, Scenograf: Siri Langdalen. Musikalsk ansvarlig: Ket Iren Lødemel. Koreograf: Thea Bay. Lysdesigner: Cathrine Godager

Sted: Kulturhuset Tromsø den 12.april 2018 kl. 18:00.

Folk og røvere i Kardemomme By

I Kardemomme by bor gamle Tobias, pølsemakeren, trikkefører Syversen og barberer Sørensen. Tommy og tante Sofie og vesle Kamomilla. Og politimester Bastian som aldri har lyst til å arrestere noen. Rett utenfor byen bor det tre røvere som heter Kasper, Jesper og Jonatan. De har også lyst til å være med.

Har du husket å vaske ørene dine? Da kan du trygt ta med deg barna på Riksteatrets oppsetning av Folk og røvere i Kardemomme by - en teaterforestilling full av energi, humor, dans og masse musikk. Du vil møte en frekk papegøye, en talende kamel og en løve som er glad i melkesjokolade. Bli med inn i Egners verden og opplev den magiske teaterstemningen på kulturhuset der du bor.  Røverne gleder seg til å hilse på barna som kommer på besøk.

Med Kim Haugen i registolen og et ensemble fylt av unge, nye talenter ønsker vi å innlemme en ny generasjon i vår felles kulturarv. Ja, vi elsker Thorbjørn Egner!

På scenen

Øyvind Boye Hansen Løvold, Mathias O’Wiidt Luppichini, Mikkel Niva, Mats Holm, Carina Furseth, Tor Ivar Hagen, Theodor Hellwig, Jan Huse, Siren Jørgensen, John Sigurd Kristensen, Morten Røhrt, Jonas Rønning, Jon Rørmark, Erik Aleksander Schjerven, Lars Helge Throndsen, Linda Tørklep og Olli Wermskog.

Team

Regissør: Kim Haugen. Kostymedesigner, Scenograf: Siri Langdalen. Musikalsk ansvarlig: Ket Iren Lødemel. Koreograf: Thea Bay. Lysdesigner: Cathrine Godager

Sted: Kulturhuset Stormen Bodø den 4.april 2018 kl. 18:00.

Peter Pan

égal teater presenterer forestillingen om Peter Pan! Bli med å se den spennende historien fra den kjente barne klassikeren om Peter Pan og Wendy i Drømmeland som må kjempe mot de onde sjørøverne med Kaptein Krok i spissen, som også er livredd for en sulten krokodille som svelget en tikkende vekkerklokke og spiste opp hånden hans. Hvem vinner denne duellen, når Peter Pan må redde Wendy som er blitt kidnappet på skipet til selveste Kaptein krok? Her er det bare en som kan vinne! Det blir humor og ablegøyer. Dekksgutten Smisk roter det hele til under heftige fektescener og Tingeling er til og med villig til å gå i døden for å redde den store helten Peter Pan.

Egal Teater, Oslo, søndag 04.03.2018 kl. 14:00

Annie

Annie er en av verdens mest kjente musikaler!
 

Vi møter Annie på 10 år som bor på et barnehjem i New Jersey i New York. Livet på barnehjemmet er ikke lett, men en dag kommer lykken hennes vei, og hun møter billionæren Oliver Warbucks (spilt av Kristian Gangfløt).
Med sine fantastiske sanger og suverene karakterer, er dette en forestilling hele familien vil kose seg med!

Med:
FredrikstadUngane barne og Ungdomsteater og Kristian Gangfløt i rollen som Oliver Warbucks.
Regi og koreografi: Sara Hadjian

Sted: City Scene Fredrikstad, søndag11.02.2018 kl.16:00

Trollmannen frå Oz

Vi har alle hørt om Dorothy - den lille jenta som virvles opp av en tornado og feies av gårde til trolldomslandet på den andre siden av regnbuen!

 

Underveis til Smaragdbyen og Trollmannen møter hun tre underlige fyrer – Blikkmann, som så inderlig ønsker seg et hjerte, Fugleskremselet, som så gjerne vil ha en hjerne å tenke med, og den livredde Løven, som håper han en dag skal bli modig, han òg. Men først når de har fått has på Den onde heksa finner de det de egentlig leter etter – troen på seg selv, og troen på andre. Og da finner Dorothy også veien hjem!

 

Det er gått mange år siden sist Riksteatret satt opp en skikkelig musikal. Nå skal vi endelig gjøre det igjen. Og da har vi like godt valgt oss en av de virkelig store klassikerne: Trollmannen frå Oz. Det er jo ingenting som på samme måten samler et publikum på tvers av generasjonene som musikkteatret.

Som Dorothy får du møte den nye stjernen Mari Lerberg Fossum. Hun har tidligere gjort suksess både som Sophie i Mamma Mia og Belle i Skjønnheten og udyret. Og regien er ved multitalentet Alan Lucien Øyen, som gjennom de seneste årene har vunnet seg et stadig større navn, også langt utenfor landets grenser. I ham har norsk teater fått seg en ny trollmann, og han lover oss en fargerik og frodig og livsglad forestilling, for et eventyrlystent publikum. Fra 5 år.

Nøtterøy kulturhus, lørdag 10. februar KL. 17:00

Pippi på de sju hav

Astrid Lindgrens klassikere om Pippi Langstrømpe er alltid moro for hele familien. Égal teater gjester oss denne gangen med fortellingen om Pippi på de sju hav. 

Klarer Pippi og befri pappaen sin fra sjørøverne? Pippi, Tommy og Annika bruker sommerferien sin sammen for å redde Kaptein Langstrømpe.

Pippi på de sju hav er historien om Pippi, jenta som bor alene i Villa Villekulla sammen med apen Herr Nilsson og Hesten Lille gubben. Pippi blir venner med nabobarna Tommy og Annika som snart får oppleve masse spennende og overaskende ting sammen med den helt spesielle jenta i Villa Villekulla.

Pippis mamma er død og pappaen hennes bor på en sydhavsøy hvor han er konge og Pippis slekt er full av berømte sjørøvere – noe også Pippi har tenkt å bli når hun blir stor. Som dere sikkert skjønner får ikke Tommy og Annika en kjedelig dag igjen så lenge de er sammen med Pippi.

Prussilusken som er leder for barnevernet er ikke like imponert, hun syns rett og slett det er uforsvarlig at Pippi som ikke er voksen skal bo alene.  Når hun selv ikke klarer og overbevise Pippi om å flytte til barnehjemmet sender hun faktisk politiet for å hente Pippi. Etter å ha blitt bedre kjent med Pippi er ikke politiet like sikre på at Pippi ikke kan klare seg ganske godt på egenhånd.

Når Pippis pappa blir fanget av pirater på en sydhavsøy og Pippi får vite om det, tar Pippi med seg Tommy og Annika for å hjelpe til med å befri Kaptein Langstrømpe.

 

Pippi synger om seg selv slik vi alle har vokst opp med å høre når hun synger sangen sin Her kommer Pippi Langstrømpe. Vi får også høre mange av de andre udødelige Pippi-sangene i denne forestillingen.  

Forestillingen varer 1 time og 50 minutter, inkludert pause.

Ibsenhuset, Skien, søndag 11. mars kl 15.00

Breakerens nye klær

Breakerens nye klær

En teater/danseforestilling basert på originalfortellingen Keiserens nye klær Møt Break a leg og resten av gjengen, i en akrobatisk, humoristisk, og fengende danseforestilling, hvor moralen er: «Man må tørre å si ifra om man er uenig, selv om alle andre mener det motsatte». «Breakerens nye klær» har profesjonelle dansere, skuespillere, og akrobater. Noen har utdannelse fra Bårdar, jobbet som skuespillere i Hakkebakkeskogen, kommet til finalerundene i: So you think you can dance Scandinavia, og konkurrert internasjonalt i sin dansesjanger. De driver kursvirksomhet, og jobber aktivt for at dansemiljøet skal vokse.

Fra 5 år

Varighet ca. 45 minutter 

Sted: Kilden Teater og Konserthus, Kristiansand, lørdag 3.mars 2018 kl. 14:00.

Angelina Jordan - Jul

Angelina Jordan er bare 11 år gammel. Til tross for sin unge alder, har hun siden hun vant Norske Talenter 2014 gjort seg bemerket i store deler av verden. Hun har opptrådt i en rekke internasjonale TV-programmer. Hun ble sågar invitert til å opptre på innsettelsen av President Trump, men takket nei til dette.

Siden hun var svært liten, har hun vært opptatt av musikk, og særlig jazz. Den britiske avisen Daily Mail har utropt henne til å bli den nye Amy Winehouse. Angelina inviteres stadig til større og mindre eventer i inn- og utland, men har til nå ikke gjort egne hele konserter. Nå er tiden inne. I desember vil hun gjøre ca. 15 konserter i Norge. Med seg har hun den eminente gruppen The Real Thing der også vokalisten Sigrid Brennhaug er med. Fredag 8. desember er hun og ensemblet klar for å møte sitt publikum i Stavanger konserthus!

Medvirkende:

Angelina Jordan

The Real Thing, med vokalist Sigrid Brennhaug

Sted: Stavanger konserthus, Stavanger Tid: Fredag 08.12.2017 kl. 19:00

MGP Jr. - Julekonsert

For mange har MGPjr julekonsert blitt en fast tradisjon for hele familien

En konsert med de kjente julesangene, kombinert med finalistene sine egne sanger fra MGPjr, toppet med de forskjellige fellessangene vi kjenner fra TV-finalene.
 

Også i år kommer de til dere og med seg i sleden har de selvfølgelig bandet, snømannen og kanskje kommer nissen?

Sted: Stormen Konserthus, Bodø Tid: Søndag 17.12.2017 kl. 14:00

Julekonsert med Kurt Nilsen

Kurt Nilsen synger julen inn i Oslo Spektrum torsdag 14. desember 2017.

Konsertens varighet: ca. 90 minutter.

Siden første julekonsert i 2010 har Kurt Nilsen solgt ut konserthus over hele landet. Konserten har blitt et selvskrevet høydepunkt i adventstiden for mange. Den folkekjære musikeren tar med seg noen av Norges beste musikere og vil skape en spesiell inngang til julehøytiden for publikum.

Kurt Nilsen sitt album ”Have Yourself A Merry Little Chistmas” ble gitt ut i 2010 og blir omtalt som en moderne klassiker. Albumet har blitt en soleklar publikumsfavoritt og har strømmet over 58 millioner ganger. Platens repertoar er utgangspunktet for konsertens verdige og vakre julestemning.

Velkommen til julekonsert med en av Norges vakreste stemmer torsdag 14. desember kl. 19.30 i Oslo Spektrum!

Sted: Oslo Spektrum, Oslo. Tid: Torsdag 14.12.2017 kl. 19:30

Sissel Kyrkjebø - Julekonsert

Hva handler elementeSissels Jul 2017
– Sissel har en stemme som får elver til å renne oppover. Slik åpnet en dansk storavis sin anmeldelse av en av Sissels konserter.

I tillegg til stemmen har Sissel den unike sceneutstrålingen som gjør at du som tilhører føler hun synger direkte til deg, og bare deg. Denne kombinasjonen av stemmeprakt og formidlerevne har gjort Sissel til en svært ettertraktet artist over store deler av verden, og ikke minst en artist mange andre artister ønsker å samarbeide med; Diana Krall, Placido Domingo, Bryn Terfel, José Carreras for å nevne noen.

Sammen med Placido Domingo og José Carreras ble Sissel invitert til å opptre under den aller første julekonserten i Moskva etter Sovjetunionens fall. Og jul har det blitt mye av for Sissel, både som plate – og konsertartist. Over 1 million har sett julekonsertene hennes bare i Norden, en rekord det blir vanskelig å slå.

Sissels jul 2016 ble en stor suksess med utsolgte konserter over hele Norden. Årets juleturné blir enda større og vil besøke Norge, Sverige, Danmark og Island med turneåpning i Gøteborg 22. november og avslutning i Reykjavik 20. desember.

Sissel turnerer med et stjernelag av musikere og sangere fra USA, England og Norge. Sammen vil de by på en konsert som spenner fra klassiske julesanger til soul –og gospel perler, sanger som får julestemningen til å senke seg over publikum Norden rundt.t om? Hva gjør det interessant? Skriv en fengende beskrivelse for å fange besøkendes oppmerksomhet..

Sted: Oslo Spektrum, Oslo Tid: Lørdag 02.12.2017 kl. 18:00

Sissel Kyrkjebø - Julekonsert

Sissels Jul 2017
– Sissel har en stemme som får elver til å renne oppover. Slik åpnet en dansk storavis sin anmeldelse av en av Sissels konserter.

I tillegg til stemmen har Sissel den unike sceneutstrålingen som gjør at du som tilhører føler hun synger direkte til deg, og bare deg. Denne kombinasjonen av stemmeprakt og formidlerevne har gjort Sissel til en svært ettertraktet artist over store deler av verden, og ikke minst en artist mange andre artister ønsker å samarbeide med; Diana Krall, Placido Domingo, Bryn Terfel, José Carreras for å nevne noen.

Sammen med Placido Domingo og José Carreras ble Sissel invitert til å opptre under den aller første julekonserten i Moskva etter Sovjetunionens fall. Og jul har det blitt mye av for Sissel, både som plate – og konsertartist. Over 1 million har sett julekonsertene hennes bare i Norden, en rekord det blir vanskelig å slå.

Sissels jul 2016 ble en stor suksess med utsolgte konserter over hele Norden. Årets juleturné blir enda større og vil besøke Norge, Sverige, Danmark og Island med turneåpning i Gøteborg 22. november og avslutning i Reykjavik 20. desember.

Sissel turnerer med et stjernelag av musikere og sangere fra USA, England og Norge. Sammen vil de by på en konsert som spenner fra klassiske julesanger til soul –og gospel perler, sanger som får julestemningen til å senke seg over publikum Norden rundt.

Sted: Grieghallen, Bergen Tid: Mandag, 04.12.2017 kl. 18:00

Putti Plutti Plott

En av de mest folkekjære juletradisjonene vi har er Per Asplins klassiske juleeventyr. I år er det faktisk den 25. gangen historien om nissegutten Putti Plutti Pott og Julenissens trylleskjegg er på besøk i Stavanger. Hver eneste gang har de gledet tusenvis av barn og foreldre!

Asplin diktet og komponerte det velkjente eventyret så langt tilbake som i 1969. Først kom boken, deretter LP-platen og året etter kom tv-programmet med Per og barna, Kari Diesen som nissemor, Harald Heide-Steen jr. og Jon Skolmen som Kalle og Palle. Sceneshowet så dagens lys i 1987, og siden den gang har forestillingen gått sin seiersgang landet rundt til glede for stadig nye generasjoner.
Stavanger har vært fast stoppested for julemusikalen, og som vanlig får vi se lokale barn på scenen sammen med de profesjonelle skuespillerne.

Sted: Stavanger konserthus, Stavanger Tid: Fredag 24.11.2017 kl. 19:00

Marit Voldsæter - "Null i biologi"

Sted: Ole Bull Scene, Bergen

Tid: Torsdag, 28.09.2017 kl. 20:00

Nå er den mestselgende kvinnelige komikeren i humor-Norge endelig tilbake!

Marit strøk i biologi på skolen og nå har hun giftet seg med en professor i faget. Slikt blir det humor av og mye av dette får du oppleve i hennes neste forestilling. Hvorfor blir vi høyere? Er vi egentlig alle kinesere? Finn pulten din før det ringer inn til en hysterisk morsom skoledag, med Marit som assisterende lektor. I alle fag!

Erik Ulfsby er tilbake som regissør denne gangen, og med seg som før, Elina Krantz er produsent.

Etter kritiker- og publikumssuksessene «Drit i å danse!», «Med ræven i fatle» og «Rett fra skrumpleveren» er det nå «Null i biologi» som gjelder!

Nå er den mestselgende kvinnelige komikeren i humor-Norge endelig tilbake!

Musikalen Annie

Sted: Ullensaker Kulturhus, Kong Rakne, Jessheim

Tid: Lørdag 14.10.2017 kl.18:00

 

Romerike Musikkteaterskole er tilbake med den kjente og kjære familiemusikalen ANNIE!
Historien om den foreldreløse jenta Annie, som prøver å rømme fra barnehjemmet og dets grusomme bestyrerinne, Ms. Hannigan, for å finne foreldrene sine, er en av de store klassikerne når det kommer til musikaler.
Vi følger historien i 30-tallets New York, fra barnehjem og uteliggere til mangemillardæren Oliver Warbucks’ verden. Annie møter alle på sin vei med entusiasme og et stort hjerte, og det er det som gjør at hun til slutt får alt hun har ønsket seg - en familie. Historien akkompagneres av den kjente musikken, som blant annet låtene «Kanskje», «Pikebarn» og ikke minst «I morgen».

Velkommen til en stemningsfull forestilling. Skap nye minner for barna og kos deg i nostalgien med Romerike Musikkteaterskoles ANNIE! Denne gangen er det 70 barn og ungdom på scenen!

familiemusikalen ANNIE!

Guri Schanke

Sted: Scandic Havet Hotel, Bodø

Tid: Lørdag 07.10.2017 kl. 20:00

 

1/4 nordlending og Bodøfan...
Guri Schanke kommer til Scandic Havet for å servere et musikalsk show med humor, glimt i øye og litt til ettertanke. Satt sammen fra en lang karriere med anekdoter fra et artistliv.
Kjente sangperler, fantastiske musikere, tekster av Linn Skåber og Arne Bergen, det er bare å glede seg for det er duket for en sjarmerende og morsom kveld.

1/4 nordlending og Bodøfan...

Please reload